Projecten

Wat heeft de FUN Foundation gerealiseerd?
Het is gelukt! In juli 2016 heeft de burgemeester van het Gambiaanse dorpje Aljamdu de FUN Foundation een terrein van 150 m2 ter beschikking gesteld. Het project dat we hier gaan realiseren, zal een voorbeeld zijn van waar FUN voor staat. Belangrijk te weten is dat onze missie is bijgesteld. Dit nadat wij de behoefte van de dorpelingen van Aljamdu nog eens grondig hebben gepeild. Het dorpshoofd gaf uiteindelijk aan in eerste instantie behoefte te hebben aan een (kleine) medische kliniek. Voor meer uitleg: zie Pagina Missie.

In januari 2016 bezochten wij vier dorpen in Gambia. Wij gaven in alle vier voetbaltrainingen, zowel aan lokale (licht-) gekwalificeerde trainers als honderden kinderen. Ook deelden wij overal kleding en voetballen uit. Deze waren geschonken door sponsors en voetbalclubs in Nederland. Met de pont brachten wij twee (in Banjul) gemaakte doelen naar Aljamdu. Die werden daar geplaatst. Zij waren betaald door Sportservice Nederland uit Haarlem. Met het dorpshoofd bespraken wij de eerste plannen voor een echt voetbalveld. Nu voetballen de kinderen nog op een hobbelige, zeer stoffige zandvlakte zonder enige belijning of wat dan ook.

Tussendoor doen wij ons uiterste best om de naam van de FUN Foundation te verbreiden. Zo hangen onze spandoeken bij meerdere clubs, staan we bij sommige clubs ook met een link op hun website, staan wij met een stand op diverse gelegenheden (zoals hier bij Sparta) en geven wij lezingen.

Michael Mols werd in november 2015 bereid gevonden zich in te zetten voor onze stichting. De oud-profvoetballer van onder meer Ajax en Feyenoord, zal het middelpunt worden van meedere te organiseren benefietwedstrijden. Mols heeft een breed network en voelt zich sociaal betrokken.

In mei 2015 organiseerden wij een benefietwedstrijd en wel in Castricum. De plaatselijke trots speelde een wedstrijd tegen een team bestaande uit oud-profs, waaronder Ronald de Boer, Michel Kreek, Michael Mols, Glenn Helder, Martijn Reuser en Kiki Musampa. De dag – een ware happening met muziek en show – werd door duizend toeschouwers bezocht.

Bekijk onze film op youtube: YOUTUBE LINK
In juni 2015 realiseerde de FUN Foundation haar eerste project in Afrika. Uw donaties stelden ons toen in staat om jongeren in Gambia en Senegal bijna vijftig dozen met voetballen, tenues en andere sportspullen aan te bieden. De totale waarde van dit pakket bedroeg niet minder dan 17.000 euro. We danken u nog altijd hartelijk voor uw bijdragen. Een speciaal woord van dank gaat naar onze hoofdsponsors Finish Profiles die voor het vervoer van de dozen zorgde, en Total Dutch voor de grote schenking van sportkleding.


In 2014 en daarvoor brachten wij bezoeken aan Gambia, maar ook aan Senegal. Al snel ontstonden bij ons de plannen om eens wat voor de straatarme bevolking te doen en dan met name voor de kinderen. Hier, in Nederland, hebben kinderen zo ongeveer alles wat hun hartje begeert. Daar, in Gambia - dat tot de 20 armste landen ter wereld behoort - hebben ze nauwelijks eten, geen afleiding, geen toekomst, speelgoed of wat dan ook. Het is letterlijk een wereld van verschil waarbij de tranen je in de ogen springen. Hier moest wat aan gedaan worden!