Wie zijn wij

Het bestuur van de FUN Foundation bestaat uit Ron Brouwer, Maarten Bax en Ton Moes.

Ron Brouwer

Voorzitter


Na een langdurige voetbalcarrière als speler en trainer in binnen- en buitenland zag Ron Brouwer in 2013 kans om een van zijn nieuwe dromen te verwezenlijken: het opzetten van een stichting waarmee hij kinderen een deel kan bieden van wat hij zelf meekreeg. Nog altijd kijkt hij met veel genoegen terug op zijn eerste project, op de Filipijnen: ‘Ook jaren na dato krijgen we nog altijd post van kinderen die ons bedanken voor wat we hebben kunnen doen, en er zijn op basis van dat project weer verschillende nieuwe programma’s van start gegaan.’

Maarten Bax

Secretaris


Maarten komt al sinds 2009 in Gambia. Hij werd al snel verliefd op het land en de inwoners. 'Er valt daar zoveel te doen, ongelooflijk. Eigenlijk hebben zij daar niets van wat wij hier allemaal hebben. En dan toch die lach op die gezichten. Petje af.' In het dagelijks leven is Maarten sportjournalist en auteur van sportboeken. Zo schreef hij de geautoriseerde biografieën van Ronald & Frank de Boer en Badr Hari. Zijn eigen bedrijf, Eye4Sports, richt zich op diverse activiteiten in de mediawereld.

Ton Moes

Penningmeester


Ton Moes speelde jarenlang met veel plezier op Sportpark De Weeren, in die tijd een van de mooiste amateurcomplexen in Nederland. Zijn club, Rood-Wit A, had daar de beschikking over geweldige trainingsfaciliteiten en maar liefst zes voetbalvelden. Ton gunt elk kind diezelfde mogelijkheden: dat was zijn belangrijkste motivatie om zich bij de FUN Foundation aan te sluiten.
Een van de kernactiviteiten van de FUN Foundation is het verzorgen van voetbaltrainingen aan kinderen in Gambia, en aan hun trainers. Dat doen we natuurlijk met onze eigen KNVB-gelicensieerde trainers, die we graag aan u voorstellen.

Ton Rekelhof

Trainer trainersopleiding


Naast zijn werk als trainer in het amateurvoetbal is Ton Rekelhof docent Duits op een school voor speciaal onderwijs, waar kinderen met autisme hun havo-diploma kunnen halen. 'Het lijkt me geweldig om in Gambia voetbaltrainers te kunnen trainen en bijscholen, en daarmee ook de kinderen te kunnen trainen. Het is zo belangrijk dat die kinderen uit hun dagelijkse sleur gehaald worden. Dat kunnen we doen door ze uit te dagen, door ze te triggeren en ze in hun verdere ontwikkeling te begeleiden. Ik doe daar graag aan mee!'

Jeroen van Hoesel

Trainer trainersopleiding


Behalve als assistent-trainer en coach van de jeugd van AZ timmert Jeroen van Hoesel aan de weg met Sportfever, een organisatie die naschoolse sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar organiseeert. ‘Daarmee helpen we die kinderen in hun groei en in hun ontwikkeling als mens. Kinderen in Gambia moeten die kans ook krijgen, en ik vind het belangrijk om daar een bijdrage aan te kunnen leveren, met mijn bedrijf en als trainer.’

Pascal Heije

Aanvoerder Golden Boys


Pascal Heije is aanvoerder en initiator van de Golden Boys, het team dat met wedstrijden geld voor de FUN Foundation inzamelt. "Het lijkt ons prachtig om met de Golden Boys bij te kunnen dragen aan de realisatie van de doelen van deze stichting. Als gouden lichting van Ajax hebben we eind jaren negentig veel FUN gehad, en dat willen we als Golden Boys weer opnieuw meemaken!' Pascal speelde behalve voor Ajax onder meer voor RBC, NEC, Go Ahead Eagles en Willem II. Tegenwoordig is hij voetbaltrainer bij de Wooter Academy en coördinator van de onderbouw bij voetbalvereniging RKAVIC uit Amstelveen.
De vrijwilligers van de FUN Foundation ondersteunen de stichting met uiteenlopende taken.

Mike Lam

Webbeheerder


Na mijn opleiding aan het Media College Amsterdam ben ik als webdeveloper aan de slag gegaan. Inmiddels werk ik als webbeheerder bij Total Hydraulics. In mijn vrije tijd kom ik graag in de sportschool. Daarnaast vind ik het fijn om mezelf in te kunnen zetten voor een goed doel waarbij ze mijn kennis goed kunnen gebruiken.

Jennifer Benit-Deekman

Projectteamleider kliniek


Jennifer Benit-Deekman werkt al zo’n 22 jaar in de academische wereld, waarvan de laatste tien jaar in het VU medisch centrum in Amsterdam. Zij is daar hoofd Clinical Research. Jennifer zal samen met een projectteam medewerking verlenen aan het realiseren van de kliniek in Aljamdu. Het team bestaat verder uit Prof. Dr. John Roord, Dr. Isaac Jabang (vanuit Gambia) en Ronald Warmerdam, die ook bij het VUmc werkt. Andere experts mogen zich altijd aansluiten.

Bart Groot

Marketing & communicatie


Bart Groot is voetballer, voetballiefhebber en sportmarketeer. Vanuit die achtergrond zet hij zich graag in voor FUN, waar hij zich samen met Dennis Moolevliet op de marketing en communicatie richt. 'Ik was meteen enthousiast over de doelen die de stichting nastreeft. Goed plan, goed werk!'

Margo Morré

Vormgever


Margo werkt graag samen met het team dat zich enthousiast en belangeloos voor de FUN Foundation inzet. Samen met Maarten Bax geeft zij vorm aan brochures en andere uitingen van de stichting.

Denzyl Martina

Audio-visueel producent


Audio-visueel producent Denzyl Martina is met zijn multimediabedrijf Army of IV onder meer actief voor FUN-hoofdsponsor Lebo Vastgoed. ‘Daar leerde ik Ron Brouwer kennen. Dat klikte meteen, en ik wil heel graag iets voor zijn stichting betekenen.’ Dat laatste krijgt vorm in nog te produceren films.

Hugo Pinksterboer

Webredacteur


Tekstschrijver, journalist en fotograaf Hugo Pinksterboer is onder meer auteur van de Tipboek-serie, een serie boeken over muziek en muziekinstrumenten. Hij verzorgt alle webteksten voor de FUN Foundation, die hij vanuit zijn educatieve achtergrond een warm hart toedraagt.
De ambassadeurs zijn actief betrokken bij de FUN Foundation en dragen bij aan de naamsbekendheid van de stichting.

Irene de Jong

Ambassadeur


De afgelopen twee jaar heeft sportcoördinator Irene de Jong zich met hart en ziel ingezet voor haar meisjesvoetbalproject in het Indiase Himachal Pradesh. Die meiden liggen haar zeer na aan het hart. Toch heeft ze nu besloten zich aan te sluiten bij de FUN Foundation. Samen kun je immers meer bereiken dan alleen. Irene herkent de idealen en werkwijze van de FUN Foundation en staat dan ook volledig achter hun project.

Michael Mols

Ambassadeur


Michael Mols vindt het een eer om als ambassadeur bij de FUN Foundation betrokken te zijn. ‘Het is een prima doel, waar ik zeker mijn steentje aan zal bijdragen,’ liet de ex-prof van Ajax, Feijenoord, Glasgow Rangers en Oranje optekenen.

Olaf Lindenbergh

Ambassadeur


Olaf Lindenbergh heeft jarenlang topvoetbal gespeeld, onder andere bij AZ en Ajax. Met die tweede club speelde hij onder meer in de Champions League en won hij in 2006 de KNVB-cup. Tegenwoordig speelt hij bij ASV De Dijk in de zaterdagcompetitie.

Viggo Waas

Ambassadeur


Viggo Waas, ooit studiegenoot van Peter Heerschop, is bekend als cabaretier, acteur, schrijver en programmamaker. Daarnaast is hij actief als voetbaltrainer. Hij is er trots op ambassadeur van de FUN Foundation te zijn

Andy Houtkamp

Ambassadeur


Andy Houtkamp, NOS-sportverslaggever en winnaar van de Theo Koomen Award, sluit zich helemaal aan bij de doelstellingen van de stichting: ‘Het woord 'fun' zegt het al: plezier maken in het leven. Wat is er mooier dan onze fun delen met kinderen die het met veel minder moeten doen. Daarom steun ik Ron met zijn mooie stichting!’